Gempak GiveAway by Fatin Roziana


new give away.. today i'm follow
Gempak GiveAway by Fatin Roziana

 jom semua join this give away...

cepat- cepat jangan tak join...
thanks kepada cik Fatin Roziana yang comel
coz menghasilkan
GEMPAK GIVE AWAY  ni...

Perubahan Suatu Cabaran



Assalammualaikum. 
Hai semua, apa khabar?? 
Lebah Comel nak ucapkan selamat berpuasa kepada seluruh umat Islam 
(walaupun dah lewat sikit). 
Semperna bulan Ramadhan yang mulia ni, Lebah Comel nak cakap pasal perubahan. 
KENAPA PERLU BERUBAH???
kita perlu berubah menjadi lebih baik dari sebelum ni...
perubahan memang suatu yang susah untuk dulakukan
tapi kalau kita tekat, kuatkan hati pasti boleh.



Kamu harus buat pilihan untuk mengambil peluang 

atau hidup kamu tak akan pernah berubah.


Maksudnya: Kita harus ambil peluang yang ada untuk berubah. Jika kita lepaskan peluang itu ia mungkin susah untuk datang semula. Jika tidak membuat perubah hidup kita tak akan pernah berubah.
Jadi jika ada beluang untuk berubah ke arah yang lebih baik, ambillah peluang itu dan ubahlah hidup diri anda menjadi lebih baik dari sebelum ni..
Jadikan hari ini lebih baik dari semalam,
Esok lebih baik dari hari ini.


DIMANAKAH ANDA SEKARANG???

Setiap perubahan memerlukan langkah pertama.
Jika tiada langkah pertama, tiada langkah kedua dan seterusnya dan perubahan tak akan berlaku.
Lihat gambat di atas, di manakah anda sekarang???
Untuk melakukan sesuatu kita perlu yakin dengan diri sendiri.
Dan disitulah bermulanya langkah pertama anda.
Perubahan adalah suatu Cabaran.
Cabarlah diri anda untuk melakukan perubahan.

Selamat melakukan perubahan semua.
Semoga semua berubah menjadi lebih baik.
Sekian,
buka minda dan fikir.




Segmen : Jom tingkatkan follower by Hanis


http://tuanhanis.blogspot.com/2012/07/segmen-jom-tingkatkan-follower-by-hanis.html

jom join
sama-sama tambah kenalan blogger dan follower
Lebah Comel dah join
korang bila lagi

Follow blog Lebah Comel tau...
Lebah comel pasti akan follow korang balik
Lebah Comel tak tipu
tak percaya???
cuba follow
pasti di fllow balik 
tapi bagi tahu lah kat shout box kalau dah follow
atau pun tinggalkan komen kat enty ni
Insyaallah Lebah Comel follow balik

thanks kepada tuan hanis kerana
menghasilkan sekmen ni..

JOM JOIN CEPAT

sekian, buka minda dan fikir.

Segmen : Saya Sedia Follow Back


satu lagi sekmen follow follow ni.... sekarang ni Lebah Comel sibuk sikit...
so dengan join sekmen macam ni hidup la sikit blog ni...
blog ni pun masih baru, so kena jaga elok la kan...
terima kasih kepada cik Zati yang cantik ni...
si pemilik blog Ordinariy Zati
kerana hasilkan sekmen
yang bagus
ini.

sesiapa yang sudi follow la ye...
tiada paksaan..
kalau dah follow, 
Lebah Comel akan follow balik..
sekian, 
buka minda dan fikir.

segmen : GiveAway jom dialog by shahasmadi

satu lagi post untuk hari ni..
satu lagi segmen yang menarik...
http://shashahasmadi.blogspot.com/2012/06/segmen-giveaway-jom-dialog-by.html

Sha Hasmadi thanks sangat sudi jemput Lebah Comel tuk join segmen ni... segment yang best...
Jangan lupa follow Lebah Comel ea...

Jom semua join... best ni...



 hahaha... takde idea nak edit dialog die... ni je yang terlintas...

sekian,
buka minda dan fikir....

Sekmen follow follow lagi... Double sekmen

assalammualaikum.. hi... ape khabar?
harap semua sihat..
hari Lebah Comel join 2 lagi sekmen follow follow ni...
nak tahu sekmen apa... jom kita lihat....

SEKMEN PERTAMA
http://www.dieyaworld.com/2012/06/segmen-cioccolato-world-tambah-follower.html

Thanks kepada DIEYA kerana membuat sekmen yang amat berguna ini... i'm done following u...


SEKMEN KE DUA
http://azzafdzal.blogspot.com/2012/06/1st-segmen-jom-tingkatkan-visitor-dan.html

terima kasih juga kepada AZZA AFDZAL diatas kesudian anda membuat sekmen ini... i'm done following u...


JOM SEMUA JOIN SEKMEN DI ATAS.... sama-sam kita menambahkan kenalan blogger...
double sekmen gitu... jom follow... hehe...
Lebah Comel akan follow anda kalau anda follow Lebah Comel....
apa tunggu lagi jom cepat join....

Sekian,
Buka minda dan fikir...




segmen: I FOLLOW U, U FOLLOW ME BACK

http://wadahberbicara.blogspot.com/2012/06/segmeni-follow-u-u-follow-me-back.html

FOLLOW JANGAN TAK FOLLOW...
hehe... segmen yang bagus... jom follow me, i will follow you back.... semestinya tiada penipuan...

follow memolo, saling memolo..
follower kita akan bertambah...
jangan anda takut..
ini semua benar...
Jom FOLLOW ME...
i will follow you...
itu sudah tentu, tiada yang tipu..
semuanya benar belaka.....
JOM FOLLOW ME....



Thanks kepada Cik honney, si pemilik blog wadahberbicara (http://wadahberbicara.blogspot.com) kerana telah membuat segmen ini...

Lebah Comel sangat menghargai usaha beliau ini...
Sekali lagi terima kasih Cik Honney.. Janga lupa follow me back k....

Sekian,
BUKA MINDA DAN FIKIR.

Lembu V/S Human.. Jom rehat dulu....

Hai buddyz... Lebah Comel nak kongsikan satu cerita yang agak best ni... Jom kita baca... cerita pasal lembu... jom kita...

Suatu hari seorang Dato' dan isterinya Datin pergi merasmikan pusat pembiakan lembu Australia. Seorang pertugas dengan semangatnya menjelaskan proses pembiakan lembu-lembu tersebut.

"Dato' dan Datin, lembu-lembu kami ini mampu mengawan sebanyak 5 kali sehari," jelas pertugas itu mengenai lembu jantan.

Mendengarkan penjelasan itu, Datin dengan pantas berbisik kepada Dato',
"Dengar tu, lembu pun mampu mengawan 5 kali sehari, bukan macam abang tu...."
Mendengarkan kata isterinya itu, Dato' cuma bermasam muka saja.

"Lembu ini mampu mengawan dengan lima lembu betina yang berlainan sehari!!!", jelas pertugas itu lagi.
Dato' dengan senyuman yang lebar berbisik kepada isterinya,
"Dengar tu, 5 kali dengan 5 bertina yang berlainan, bukan dengan satu bertina saja..."

Dato' itu berbisik lagi, " Awak nak ke saya jadi macam lembu tu? hehehe...."
Mata Datin terbeliak besar dan berkata, "Kalau abang berani cuba la, langkah mayat saya dulu..."
Dato' ketawa geli hati..
dan berbisik, "Abang sayang awak sorang je... abang just mengawan dengan awak je.."
mendengar itu pipi Datin bertukar kemerah-merah menahan malu sampil tersipu-sipu malu...


Lebah Comel harap anda semua enjoy dengan kisah diatas.. kalau ada tersinggung harap dimaafkan..
Kisah ini tiada kena mengena dengan yang hidup atau mati, just sekadar hiburan semata-mata....

Apa yang dapat kita simpulkan dari kisah diatas???

Pada Lebah Comel, kita janganlah nak samakan manusia dengan binatang.
Cuba korang fikir kalau Dato' tu ikut cara lembu tu, apa jadi???
Huru hara rumah tangga jadinya...
So, kita jangan tiru aksi haiwan dan bersyukurlah menjadi manusia.
Jadilah manusia kerana manusia adalah sebaik-baik ciptaan Allah S.W.T. Hargailah pasangan anda. Terimalah kekurangan dan kelebibihan yang dia miliki...
Semoga anda berbahagia disamping yang tersayang.

Akhir kata, buka minda dan fikir...
Jumpa lagi di entry seterusnya...

Teruslah menyokong LEBAH COMEL dan MALE FEMALE BLOG...

MANICURE, apa tu???



Hello buddyz... Kali ni Lebah Comel nak kongsikan tentang manicure. Manicure? Apa tu?
Anda tahu apa itu MANICURE?
Apa? Tak tahu. Kalau macam tu jom follow entry ni.. Lebah Comel akan ceritakan serba sedikit apa yang Lebah Comel tahu pasal manicure ni..

Buddyz semua, manicure adalah penjacaan kuku supaya cantik, bersih dan sihat. Pada zaman yang serba canggih ni, tak kira perempuan ke lelaki ke, mereka semua tentu mahu sesekali memanjakan kuku, tak kira la kuku tangan ke kaki ke. Bukan sahaja perempuan yang mahu kelihatan cantik dan sempurna dari hujung rambut ke hujung kuku, tetepi lelaki juga tak kurang, mereka juga mesti mahukan kelihatan sempurna. Semua mahukan kuku yang cantik.


KENAPA MANICURE???

Manicure memberikan banyak kebaikan kepada MALE dan FEMALE:

1. Manicure membantu mengekalkan kuku dan tangan bersuh dan sihat sepanjang masa.

2. Menjadikan kulit tangan lebih lembut dan cantik.

3. Menjaga kesihatan peribadi. Setiap aktiviti harian kita menggunakan tangan; makan, ke tandas dan pastinya kita akan berjabat tangan dengan seseorang yang kita tak tahu tahap kebersihan tangannya.

4. Mengelak daripada mendapat jankitan penyakit akibat pengumpulan bakteria di bawah kuku jari tangan. Sesetengeh orang mempunyai tabiat dan suka menggigit kuku mereka, jika kuku mereka kotor bakteria akan banyak pada kuku meraka dan boleh menyebatkan jangkitan pada mulut apabila mereka menggigit kuku.

5. Dapat meningkatkan kesihatan kita dan menghentikan pelbagai masalah seperti seperti kuku berkulat yang bayak terjadi pada kuku kaki.

6. Dalam sesetangah pekerjaan, kita akan berubung dan berjumpa dengan ramai orang, jadi kuku yang bersih dan sihat amat penting. Ia dapat meningkatkan tahap keyakinan diri seseorang.


HOW TO DO MANICURE???

Kita boleh melakukan manicure di pusat kecantikan, tapi bagi yang bajet kurang tak apa kita juga boleh buat di rumah. Cuma perlu ada alat-alat untuk manicure dan follow cara-cara ni:

1. Basuh tangan dengan air bersih dan kemudian keringkan.

2. Gunakan panel double-side emery untuk melicin dan meratakan permukaan serta hujung kuku. Elak bahagian celah antara kuku dan isi supaya tak terluka dan rosak.




3. Mulakan proses membentuk kuku anda. Bentuk kuku yang paling popular ialah oval, tapi pilihlah bentu yang sesuai dengan tangan anda.


4. Sapukan pelembut (softener) pada kutikal dan biarkan beberapa minit.

5. Kemudian celupkan tangan ke dalam air suam dan rendam untuk beberapa minit.

6. Gunakan  alat khusus untuk menolak kutikal sehingga garis kuku dengan lembut. Potong lebihan kutikal dengan meggunakan pemotong yang sesuai.

7. Last sekali, sapukan losyen dan urut pelahan-lahan tangan dengan mengunakan ibu jari tangan lain. Cara ini membantu pengaliran darah di bahagian tangan.

PETUA SI LEBAH COMEL

Kuku Cantik dan Berkilat...
Anda boleh mendapatkan kuku yang sentiasa berkilat dan cantik dengan hanya menggunakan ubat gigi.
Ambil sedikit ubat gigi dan gosokkan dengan jari beberapa minit. Buatlah pada semua kuku, insyaAllah ia akan berkilat dan tahan lama.

Selamat mencuba semua..
Sekian dulu untuk kali ini.
Jika ada silap dan terlebih maafkanlah..

Buka minda dah fikir...

Intro to Male Female Blog.... selamat datang dan salam pekenalan...

Hai..
Apa khabar semua???
Selamat datang dan salam pekenalan untuk semua pembaca. Ini adalah blog baharu. Untuk makluman semua Male Female Blog akan memberikan anda infomasi, tip dan petua ynag berguna untuk semua male female (lelaki dan perempuan).

Menurut wikipedia:
Male (♂) refers to organisms with the physiological sex which produces sperm. Each spermatozoon can fuse with a larger female gamete or ovum, in the process of fertilization. A male cannot reproduce sexually without access to at least one ovum from a female, but some organisms can reproduce both sexually and asexually.
Female (♀) is the sex of an organism, or a part of an organism, which produces non-mobile ova (egg cells).

Berdasarkan fakta diatas dapat disimpulkan bahawa Male dan Female adalan saling bekaitan dan saling memerlukan. Ibarat irama dan lagu, yang jika dipisahkan rosaklah melodi...



Di dalam blog ini..
Male merujuk kepada lelaki, men, boys, jejaka dan si teruna.
Female pula merujuk kepada perempuan, women, girls, gadis dan si dara.

Untuk pengenalan ini Lebah Comel nak kongsikan beberapa perbezan antara Male dan Female...

 1. Anggaran ketinggian bagi lelaki ialah 1.77m dan bagi perempuan pula adalah 12cm lebih kurang iaitu 1.65m.

2. Angaran ukuran pinggul perempuan ialah 100cm dan lelaki ialah 92cm iaitu 8cm lebih kurang dari perempuan.

3. Anggaran berat lelaki ialah 78kg iaitu 13kg lbh berat dari perempuan.

4. 84% dari kerusi Dewan Parlimen di dunia dimonopoli oleh lelaki.

5. Wanita memiliki 52% kandungan air di dalam badan manakala lelaki pula secara purata memiliki 61% air di dalam badan.

6. 58% dari jumlah pembaca berita seluruh dunia adalah perempuan, tetapi hanya 21% sahaja berita berkaitan dengan wanita dan perempuan.

7. Lelaki lebih ramai menghidapi penyakit jantung tetapi wanita lebih terdedah kepada kematian akibat penyakit yang sama iaitu penyakit jantung.

Sekian untuk kali ini...
Nantikan post seterusnya...
Buka minda dan fikir....